De 5 lekkerste gerechten om thuis te maken

Heb je even geen inspiratie, maar wil je toch wat lekkers op tafel zetten? In dit blogbericht lees je over de 5 lekkerste recepten die je gemakkelijk thuis kan maken! Als laatste geven we je een kleine tip voor het razendsnel in huis hebben van de boodschappen die misschien nodig hebt voor deze gerechten.

1. Pasta met pesto en kip

Één van lekkere, maar toch makkelijke recepten is mijn lievelingsgerechten pasta met pesto en kip. Inmiddels in vele huishoudens een bekend gerecht, maar toch verdient hij hier een plaatsje. 

Ik ben altijd dol geweest op de smaak van deze maaltijd en het gemak waarmee hij kan worden bereid. Door de kip goed en mals te bereiden krijg je een heerlijk gerecht.

Meer informatie over hoe je deze maaltijd klaar maakt, lees je hier.

2. Een zelfgemaakte pizza

Wederom heerlijk traditioneel en wel bekend bij menig thuiskok, maar ook weer zo lekker! Je kunt dit gerecht makkelijk zelf thuis maken door kant-en-klaar pizzadeeg in de supermarkt te kopen. Het is daarmee één van de snelle recepten in dit lijstje.

Bij het kant-en-klare deeg van de supermarkt zit in de meeste gevallen de tomatensaus inbegrepen en hoef je alleen nog maar zelf de kaas, het vlees en de overige ingrediënten aan te schaffen.

Een aantal ingrediënt-tips die jouw pizza uniek maken:

  • Verse gedroogde kruiden gebruiken, zoals oregano en basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Knoflookpoeder
  • Rode pepervlokken
  • Olijfolie van hoge kwaliteit

Je kunt de pizza helemaal naar eigen hand zetten en dus natuurlijk ook vegetarisch klaarmaken.

3. Spaghetti Carbonara

Dit klassieke Italiaanse spaghettigerecht bestaat al sinds de oudheid. De naam komt van carbonare omdat de eieren samen met het spek of de pancetta worden gebakken voordat ze aan de spaghetti worden toegevoegd. Er zijn talloze variaties op dit recept; ze bevatten echter allemaal eidooiers. Als je ze niet lust, laat dan gewoon een ei weg.

Het volledige recept voor Spaghetti Carbonara vind je hier.

4. Kip-curry

Dit is een ander zeer populair Indiaas gerecht dat gemakkelijk thuis te bereiden is. Hoewel er talloze versies van dit recept zijn, blijft het basisidee hetzelfde. Je kunt aan dit gerecht ook je eigen twist geven, zo kun je de room in dit gerecht vervangen door kokosmelk. Dit geeft het recept een totaal andere smaak!

Maar zelfs zonder de basis te veranderen, kun je met verschillende kruiden en smaakmakers een geheel kip-curry recept maken!

Bekijk het recept hier meer over het zelf maken van dit gerecht.

5. Beef Stroganoff

Een ander eenvoudig maar heerlijk rundvleesgerecht is stroganoff. Hier ligt de nadruk meer op de smaak dan op de kwantiteit. Stroganoff is een oud Russisch gerecht dat al sinds de 19e eeuw bestaat. Het is oorspronkelijk gemaakt met rundvlees en champignons. Tegenwoordig wordt stroganoff meestal geserveerd met pasta. Er zijn echter veel variaties op het gerecht.

Wil je weten hoe je Beef Stroganoff zelf thuis bereid? Je vindt hier een uitgebreid recept.

Tip! Nog niet alle ingrediënten in huis?

Ben je van plan één van bovenstaande gerechten klaar te maken, maar heb je nog niet alle boodschappen in huis? Geen zorgen, we hebben een handige tip voor je!

De opkomst van supersnelle supermarkten in de grote steden van Nederland helpt je uit de brand. Doe super eenvoudig je boodschappen bij een aanbieder zoals Gorillas en je hebt je boodschappen binnen 10 minuten thuis bezorgd. Handig toch?

Copyright 2024 Maaltijd korting
Een concept van: Blond & Blond